Freelance tekstforfatter: Her er nogle af fordelene

Der kan være mange årsager til, at du får brug for at hente hjælp fra en freelance tekstforfatter. Det kan være, at du har en større virksomhed med en kommunikations- og marketingafdeling, der blot har for travlt til at nå alle opgaver. Eller det kan være, du har en mindre virksomhed uden nogen kommunikationsmedarbejdere.

Uanset årsagen er det vigtigt, at du skriver knivskarpe SEO-tekster, der skaber resultater. Nyhedsbreve der er interessante og fastholder dine kunders interesse. Fangende SoMe-opslag der giver dine følgere lyst til at interagere med opslagene. Kreative og inspirerende brochurer, e-bøger og lignende, der vender potentielle kunder til reelle kunder.

Freelance tekstforfatter

Hvis du ikke selv har tid eller mulighed for at producere disse tekster, kan det være en mulighed at bruge en freelancer, der kan skrive for dig.

Der kan være mange fordele ved at vælge en freelance tekstforfatter, når din virksomhed skal have skrevet diverse content. I denne artikel kan du få et indblik i, hvilken værdi en freelance tekstforfatter giver din virksomhed.

Hvad er en freelance tekstforfatter?

Det er vigtigt at vide, hvad en freelancer er, før du beslutter dig for, om du kan bruge en freelance tekstforfatter. Helt konkret er en freelance tekstforfatter en selvstændig erhvervsdrivende, som kan hjælpe dig med at løse én eller flere skriftlige opgaver. Det betyder med andre ord også, at du ikke skal ansætte ikke personen. Derimod køber du kun dén eller de opgaver, som du har brug for at få løst. Det er ligeså almindeligt at købe én enkelt opgave fra en freelancer, som det er at have et længerevarende samarbejde. Med et længerevarende samarbejde kan du løbende kontakte din freelancer, når du har en opgave, der skal løses. Og du har således altid en tekstforfatter ved hånden.

En freelance tekstforfatter aflønnes enten pr. opgave, pr. time eller pr. ord. Pris og aflønningsmetode afhænger som regel af freelanceren og af selve opgaven. Men hvis du foretrækker det ene frem for det andet, vil det som oftest også være muligt at finde frem til en fælles løsning sammen med freelanceren. Hvis du vil vide mere om, hvad en freelancer er, kan du læse mere her.

Hvis du allerede nu ved, at du skal bruge en freelancer, er du velkommen til at kontakte Retos, der har god erfaring med freelance tekstforfatning.

Hvad er fordelene ved en freelance tekstforfatter?

Hvis du overvejer at bruge en freelance tekstforfatter, kan du her få indblik i nogle af de forskellige fordele her.

En stor fordel er, at en freelancers ry betyder alt. En freelance tekstforfatter lever af, at du er tilfreds med de tekster, som tekstforfatteren skriver for dig. Derfor er man som freelancer altid dybt fokuseret på at give dig værdifulde tekster. Hvis du vælger en freelancer til at løse din opgave, kan du dermed være sikker på at have fundet en dedikeret person, der sørger for at give dig værdifulde tekster.

  • Du får værdifulde tekster

  • Din opgave bliver leveret til tiden

  • Du undgår tidsspild med en freelancer

  • Du behøver ikke stille kontorplads eller computer til rådighed til en freelance tekstforfatter

  • Du betaler kun for teksterne og ikke for diverse medarbejdergoder

En anden fordel ved at bruge en freelancer er, at opgaven bliver leveret med det samme, den er færdig. En freelancer knokler for at få din opgave løst til netop dén deadline, du har – fyraften er når opgaven er leveret. En freelancer er netop ansat til at udføre én eller flere konkrete opgaver. Og fokus ligger dermed på kun dén eller de opgaver.

Da freelancerens fokus kun er at udføre dén eller de konkrete opgaver, du har hyret personen til at udføre, er der således heller ingen tidsspild.

Det er op til dig, om du ønsker, at freelanceren skal sidde på dit kontor eller arbejde hjemmefra. Derfor kan du få løst opgaven, selv om du måske ikke kan tilbyde en kontorplads. For virksomheder med minimal kontorplads kan det være en stor fordel. Det er også en fordel, hvis dén tekstforfatter du havde udset dig bor i den anden ende af landet. Du behøver heller ikke at stille computer eller andre redskaber til rådighed. 

Derudover betaler du kun for at få selve opgaven løst og ikke for diverse medarbejdergoder, som man almindeligvis sørger for under et ansættelsesforhold.

Der er generelt meget fleksibilitet, når du bruger en freelancer. Og husk igen, at en freelance tekstforfatters ry betyder alt. En freelance tekstforfatter overlever ikke, hvis ens ry er, at man leverer dårlige tekster, ikke løser opgaven til tiden osv. Derfor giver en freelancer alt for, at du får den bedste oplevelse med gode, værdifulde tekster leveret til tiden.

Sådan kan Retos hjælpe dig

I Retos går jeg som freelance tekstforfatter retorisk til værks. Jeg er uddannet cand. mag. i Retorik fra Aarhus Universitet. Derfor har jeg en grundig viden om, hvordan man skriver målgruppeorienterede, overbevisende og hensigtsmæssige tekster. Det vil sige, at når jeg skriver tekster for dig, har jeg fokus på, hvem din målgruppe er og hvordan jeg henvender mig overbevisende og hensigtsmæssigt til netop din målgruppe og i din situation.

Det handler ikke om ‘bare’ at skrive en tekst og så skynde sig videre til næste opgave. Teksten skal have værdi. Og derfor skal man både have tanke på, hvem teksten er til, hvad teksten skal, og hvordan teksten bliver overbevisende. Hvis man tager udgangspunkt i retorikken og dens virkemidler, når man skriver tekster, har teksterne altid større sandsynlighed for succes og stor værdi.

Læs mere om Retos og om hvordan en retorisk tekstforfatter arbejder.

Har du brug for en freelance tekstforfatter?

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at klikke Godkend giver du samtykke til, at Retos og tredjepart anvender cookies på ovennævnte domæne. Du kan altid tilbagekalde dit samtykke.  Læs mere